Hai semua orang…
Lamakan kita x bermesra-mesraan..hehe
Untuk pengetahuan semua, ini mungkin post blog Heaven B146 yg terakhir. Ramai dah berpecah, bercerai berai. Walau jiwa kami terpisah tapi hati kami tetap satu. Acehh hahaha…
Sekarang semua dah bawa diri.masing-masing dah lain.semua ada cita2 wawasan sendiri.
Kita tengok apa latest update masing2 okeh..




Bapak
Lepas kejadian mama lupa nak basuh seluar dalam bapak sampai berkulat jadinya tempoh hari tu, bapak terus lafaz cerai kat mama. Semua tahu bapak xda niat pn tapi sape xkenal bapak,ego kuat.selagi kereta MITSUBISHI Waja dia tu xdapat potong Honda Civic EJ Type R tu, selagi tu la dia xkan ngaku  pape. Hai bapak2…sedar2 la…


kubur dah cakap come here.rumah dah kata get the hell out of here.


Bapak bawa diri ke Australia lepas putus dengan mama. Dia bercadang nak jadi guru utama sebarkan Silat Cekak di Australia nun. Dia pn dah rickey2 pompuan kt Australia tu nak wat bini baru.katanya anak mix ni hensem2 lawa2.hai bapak…lupa kot.


Baka yg hensem2 lawa2 dtg dari induk yg hensem2 lawa2 gak..


Tapi end up lain jadinya…hari tu ada seorang kenalan kami di Australia bagitaw dia nampak bapak kat Aussie nun.Sedih btol tengok dia.. Wak Dus (bukan nama sebenar) bagitaw bapak dah macam orang xbetul skrang.cita2 bapak nak jadi org hebat dan berwawasan kt Aussie xkesampaian. Bapak skrg keje kt Opera Haus sbgai technician sementara. 

Dengar2 crita bapak nak sambung Degree in International Maintenance kt sana.smoga trcapai la hasrat bapak tu kan.

Ni lah update pic bapak yg terbaru masa bapak pos poskad ari tu.






Mama

Kesian mama.mama pn susah nak bawa diri lepas kena cerai dgn bapak. Tapi nasib baik mama ni hot stuff dapat jugak dia menyara hidup dia lepas tu. 

Mama dah bawa diri ke Shah Alam.Dia bawa abg lang ikut sama.tu pn sebab abg lang kesian kt mama sorang2 je kat sana. Kat shah alam, mama dah start improve diri.mama dah pandai make up, pakai rambut palsu bila kluar. Mama cakap, nak hidup camni la. 





Mama dah makin hepi sekarang. Hari2 kluar makan tempat best2..Nasi kandar Syed la, Satay Haji Samuri, Nasi goreng anak dara la nasi goreng anak jiran la…breakfast kt McD la…tengok bunga api la.macam2 lah nak cerita. Ni gambar mama yang terbaru lepas dia pegi kursus susu Anlene untuk ibu mengandung tempoh hari.





Abg Long
Abg long.lama betol xdengar cerita pasal abg long sekarang. Susah bebenor nak cari dia.xpe2…meh nak cecghite. Lepas tamat pengajian tempoh hari, abg long mula buka biznes.dia buat bisnes jual ikan akuarium.macam2 ikan dia ternak sekarang. Dia cakap nanti suatu hari bila ikan tu dah besar dan HIDUP, boleh la dia jual ikan tu. Tapi hari tu dengar2 cite la..ikan dia mati LAGI. Mungkin kali ni ikan tu hidup sape tau kan…

xpe pasni abg long bela la ikan duyung dalam akuarium ke..baru x mati dah kot..
Bila besar boleh wat bini terus ikan tu. Xpayah cari2 lagi ye tak =p

Ini ada video sket pasal abg long masa dia mula2 rasmi bela ikan akuarium dulu..abg ngah dgn anak angkat pun ada excited habis.

video




Abg Ngah
Antara kami semua, Abg Ngah la paling berjaya sekali. Selepas penceraian tu, abg ngah aktif melibatkan diri dalam persatuan2, kelab2 semua mahupun kelab kebaret.abg ngah start join aktiviti politik. Dia sanggup turun berdemonstrasi kat mana2 je.dia cakap demonstrasi ni budaya melayu.tengok saje masa Persekutuan Tanah Melayu dulu, ramai melayu turun berdemonstrasi. Jadi jangan pk bukan2 la kalo psl demo2 ni.
It’s in our blood!!   

Tahun lepas abg ngah sanggup turun Thailand join red shirt dgn blue shirt punya demo. And latest skali, abg Ngah turun demo kat Mesir nuh. Ada la gambar abg Ngah yg sempat kami perasan di ambil oleh jurugambar Sinar Harian kat sana.



orang sibuk berkempen pasal Hosni Mubarak dia sibuk pasal banjir kt Melaka.


Abg Teh

Abg Teh….lama xdengar brita pasal dia. Lepas mama dengan abah bercerai, semua bawa diri. termasuk dengan abg teh…lepas kes tu. Abg teh bawa diri g Hutan Sepilok jaga orang utan kat sana..pastu org utan tu bagi abg teh makan PISANG banyak..tu pasal skrang badan abg teh dah macam PISANG berbuah dua kali..





Anak Bongsu

Anak bongsu….dia la paling laku skali antara kitorg.mesti bangga mama dan abah sebab ank bongsu(adik) dah KAWIN!! Hari tu adik mengambil keputusan untuk berkahwin sebab dah xtahan…..kredit asyik habis je buat sms.baik kawin terus xpayah dah nak msg2…

jadi adik mengembara ke hujung dunia, pergi ke Kepulauan Melayu untuk mencari perempuan untuk di jadikan isteri. 
Di katakan setelah sampai di sana, adik mendapat sambutan hebat para2 pembesar dan rakyat jelata negeri Melaka.
Lantas di pilih daerah UiTM buat tempat untuk berlindung hujan panas. 
4 purnama sudah berlalu sampai masanya adik menemui cinta baru. 
Adik segera bernikah untuk menjimatkan kos topup. 
Ada di khabarkan adik menerima etnik Melayu di negeri Melaka itu buat calon isteri untuk menyahut cabaran para bangsawan di negara asal adik,negara tanah besar CHINE…
lantas perbuatan adik itu di ikuti rapat oleh rakan2 mengira semut adik sejak dari kecil dahulu 
maka terbentuklah satu bangsa baru yang bertapak di Tanah Melayu 



.BANGSA BABA NYONYA.



Semoga berbahagia adik.kami sentiasa merindui saat2 kau kira semut dari depan rumah sampai jamban dulu.




Sir Man

    Ingat x dulu kami penah cakap yang DIPAC xleh jalan tanpa sir rahman. Haa memang betol pn. Dan sekarang kontrak sir rahman telah di sambung kt UiTM Kedah. Dia skarang handle SEGALA program DIPAC n BASIC skaligus kt kedah tu. Hebat x? kau mampu??


Lihat gambar di bawah. Cuba teka pe kaitan gambar ni dengan sir Rahman??








Fikir betol-betol.



Fikir dalam-dalam.



Fikir panjang-panjang.




Fikir sedap-sedap.




Ahli fiqir.



Actually xda kaitan pape pn.Saje je letak....
Abg Ngah tok sah dok pikiaq bukan-bukan sangat aihh..
Kami tau..


Haaa.........

Yang ni baru da kaitan.






Cuba teka moto siapa ni...
Emm maksud saya MOTORkar sape ni...

Ni hint dia.
Sampai post kat Facebook lagi lah...



*sila klik gambar utk paparan lebih jelas

sir rahman beli MOTORkar baru. Dia beli MOTORkar BRABUS Wave 110i….duit sendiri la beb.xmain la ptptn..dan kerana itu, maka terpaksalah sir rahman mengambil lesen untuk dia MENUNGGANG Brabus dia tu. Jangan ingat sir rahman xreti TUNGGANG yea..macam2 tunggang dia reti..cakap la tunggang style apa pn..




Anak Angkat

    Setelah penceraian mama dan bapak, semua orang dah berpecah belah. Sama la dengan anak pungut/anak kutip/anak angkat ni..dia dah xda hala tuju. Kitorang tengok makin hari dah makin gila jadinya. Dulu boleh tahan lagi tiap2 ari bangun tido, skrang ni kalau dia tido 3hari, bangun sekali je. Dek kerana kesian, sir rahman kutip la dia balik, ajak duduk dengan dia. Sir rahman cakap dia kesian tengok anak angkat main sampah dekat tong sampah depan KTU tu. 

Dengan iphone tah dari mana dia ambik..tengah tangkap gambar jet guna iphone tu.haii besar sungguh impak tragedy tu dekat anak angkat.
Tapi walaupun sir Rahman dah amik anak angkat, anak angkat tetap kena buang gak.
Hai migrain sir rahman nak melayan nafsu anak angkat ni...







Anak Tiri

    Ya’ll….anak tiri dah lari dari rumah kot. Dengar cite dah pegi Israel join armada dajjal untuk persediaan hari kiamat.